Barbara Cantorij Culemborg

Login

Leden | Cantor-organist

Wie wij zijn

Leden

De leden van de Barbara Cantorij komen vooral uit de Protestantse Gemeente te Culemborg (PKN), maar ook van daarbuiten komen enkele enthousiaste leden. De muzikale achtergrond en individuele vaardigheden van de leden lopen vrij sterk uiteen. Wat allen delen is een groot enthousiasme voor de kerkmuziek, en een niet aflatende inzet om de kerkmuziek in de Grote of Barbarakerk hoog te houden.

Lid worden?

Het is in de eerste plaats deze inzet, die wij vragen aan onze aspirant-leden. Muzikale kennis komt op de tweede plaats.

Als u overweegt lid te worden, bent u van harte welkom op de repetitieavonden. U kunt vrijblijvend een aantal weken meerepeteren. Daarna neemt de dirigent een korte stemtest af, om te zien of en op welke plaats uw stem past in het ensemble. De dirigent probeert vast te stellen in hoeverre u - binnen het geheel van het ensemble - in staat zult blijken zich het repertoire eigen te maken.

Cantor-organist

foto: Marijn Slappendel

De cantorij staat onder leiding van Marijn Slappendel.

Marijn studeerde aan de faculteit Muziek van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde daar achtereenvolgens de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel, Kerkelijk Orgelspel en Koordirektie. Zijn orgeldocenten waren Reitze Smits en Willem Tanke. Koordirektie studeerde hij bij Krijn Koetsveld. Later studeerde hij klavecimbel bij Bob van Asperen, en specialiseerde hij zich op het gebied van Basso Continuo bij Thérèse de Goede aan het Conservatorium van Amsterdam.

Naast zijn werk als kerkmusicus in de Grote of Barbarakerk, treedt hij op als begeleider van koren, als continuospeler of solistisch. Hij is klavecinist/organist van het ensemble Trio da Fusignano. Dit trio vormt de kern van het Concerto da Fusignano, die bij de cantatevespers de begeleiding van het barok-repertoire voor haar rekening neemt.

Marijn is bovendien werkzaam als docent orgel, piano en klavecimbel.

Home
Wie wij zijn
Leden
Cantor-organist
Wat wij doen
Cantatevespers
Ochtenddiensten
Repetities
Kalender
Contact
Donateurs